En retfærdig klimalov i Uganda

Som du måske er klar over, har Uganda allerede været vidne til nogle af de negative virkninger af klimaændringer, og mange flere forventes at påvirke landet. En foreslået national lov om klimaændringer forventes at fremskynde Ugandas bestræbelser på at foretage tilpasnings- og afbødningsaktioner på tværs af alle de centrale sektorer i den ugandiske økonomi. Men desværre indtænker klimaloven ikke i tilstrækkelig grad fattige befolkningsgrupper, særligt i landområderne. 

Klimaforandringer rammer udsatte befolkningsgrupper i Uganda

De mest afgørende manifestationer af klimaforandringer i Uganda omfatter: alvorlig vandmangel; øgede tilfælde af tørke, reduceret afgrødeproduktion. Der er således behov for tilpasning og afbødning i alle større sektorer af økonomien, herunder: landbrug; energi; sundhed; transport og fysisk infrastruktur og vand.

For almindelige mennesker, der lever af landbrug, betyder det, at daglige måltider bliver reduceret fra to til et enkelt måltid om dagen. “If the Government could support us in any way, we could survive or else the conditions here are very bad”, lyder det i dette indslag: 

Skriv under for en retfærdig klimalov i Uganda

Vores ugandiske partner, Uganda Coalition for Sustainable Development, har netop igangsat en underskriftindsamling med henblik på at sikre en retfærdig klimalov i Uganda.

Skriv under her og støt deres gode arbejde for en mere bæredygtig og lige verden.

Stærke alliancer skaber stærke resultater for bæredygtig udvikling

Aktiviteterne er del af et østafrikansk projekt, hvor VedvarendeEnergi ud over Uganda Coalition for Sustainable Development, arbejder sammen med Tanzania Traditional Energy Development Organization og Sustainable Environmental Development Watch Kenya. Projektets mål er at øge civilsamfundets indflydelse på de klimaplaner, der skal udvikles og implementeres i Kenya, Uganda og Tanzania efter Parisaftalen  – og derigennem sikre ikke blot mere ambitiøse klimaplaner i forhold til CO2-reduktion, men også klimaplaner, der har fokus på fattigdomsbekæmpelse og at støtte de mennesker i landområderne, der bliver hårdt ramt af klimaforandringerne. #klimaansvar

Projektet havde opstart januar 2017, men viser allerede nu gode resultater i forhold til etablering af stærke alliancer mellem CSO´er, både nationalt i Kenya, Uganda og Tanzania – men også på tværs af landene. 

Projektet er støttet af CISU.

Efterlad en kommentar